Sommerfest på LandeskogenOrdfører Knut A. Austad ledet programmet og Helga Arntzen fortalte om framtidens visjoner om Landeskogen.
Bortimot 150 personer hadde møtt opp til festen.


Helga Arntzen takker de polske arbeiderne for innsatsen.


Konferanse/møterom på Landeskogen

Sommerfest på Landeskogen
Flott og fredlig var beskrivelsene som gikk igjen blant de frammøtte på Landeskogen sist lørdag. Aktive Fredsreiser arrangerte sommerfest og bortimot 150 mennesker møtte opp. Lokale, Risørfolk og andre langveisfarende fikk se det ferdige resultatet av utvendig oppussing av hovedbygningen. Daglig leder Helga Arntzen planlegger nå videre drift og utvikling av Fredssenteret.
- Hvis det er noen som kan gjennomføre dette er det Helga, sa vekter John Thomas Axelsen på bussen som var satt opp fra Risør.  Han var leid inn som reiseleder for anledningen og underholdt med informasjon om stedene langs veien og humoristiske lokalhistorier.
Ordfører i Bygland, Knut A. Austad, ledet programmet på sommerfesten som blant annet besto av felemusikk, diktlesing og informasjon om Landeskogens historie. Stedet har hatt mange funksjoner gjennom årene, blant annet som lungesanatorium og asylmottak. Det var flere av dem som møtte opp på sommerfesten som tidligere hadde arbeidet på Landeskogen. De syns det var spennende at stedet nå skulle få nytt innhold.

Omfattende arbeid

Gjennom sommeren har det skjedd mye på kort tid.  Åtte arbeidere har stått på for å stoppe forfall og legge grunnlaget for et Fredssenter. På sommerfesten fikk arbeiderne skryt av Helga Arntzen for deres innsats. Tilhørerne var imponert over alt arbeidet som var lagt ned.
Arntzen la også frem sine visjoner for Landeskogen. Etter utvendig oppussing er det innholdet på fredssenteret som står for tur. Det gjelder blant annet innvendig restaurering, utforming av utstillinger, oppstart av ulike prosjekter og kontakt med samarbeidspartnere.

Ressursmøte

- Framover trenger vi råd og veiledning fra gode og konstruktive krefter på ulike nivåer, sa Arntzen på sommerfesten.
Mandag innviet hun den nye konferansesalen med et ressursmøte for å diskutere Landeskogens framtid. Lillian Hjort fra Menneskerettighetsakademiet, Ordfører Knut A. Austad og Hedda Langemyr fra Norges Fredsråd var blant de åtte personene som kom med gode råd og veiledning til videre drift og utvikling. Menneskerettighetskurs for asylsøkere, fredsstier, ulike utstillinger med undervisningsopplegg og nettbaserte studier er eksempler på prosjekter man vil arbeide med fremover.

Marit Langmyr

2 kommentarer

R.L.

06.okt.2010 kl.12:11

ja, folk behøver jo noe å tro på. Det som er noe bekymringsfylt, er at myndigheter er så naive at de klapper i hendene for en virksomhet som denne.Men verden vil virkelig bedras, selv av noe så gjennomskinnlig dødfødt som et ,fredssenter;. Hvordan i alle dager går det an å appludere fram en virksomhet som er en del av et humanistisk program som har mislykket på tross av verdenssamfunnets megainnsatser? Vokn opp da, og bli edrue! Når skal pengesløseriet få en slutt? Det må bli i en tid da bedraget i virksomheter blir synliggjort, og det norske folk tar ansvar gjennom å ikke vanne kunstige blomster. Landeskogen peacesenter er en slik kunstig blomst, og dens tid er begrenset.

B.F.

12.nov.2010 kl.23:19

For mange er det positivt at bygget som var falleferdig og skulle rives nå har fått nytt liv og skal bli brukt til et fredssenter. Hadde du hatt et så fint forslag til hva bygget kunne blitt brukt til, og om du hadde tatt på deg regningen for oppussingen av bygget så skulle jeg gladelig applaudert deg også. Hvis du ser kommentarene som andre har postet i andre innlegg, om hvor fint det er å se at bygningen som de har mange minner fra blir pusset opp igjen, skjønner ikke jeg hvordan du kan si at dette er noe annet enn positivt.

Ikke skjønner jeg hva som er dødfødt med et fredssenter, det ville jeg gjerne likt å høre en GOD forklaring på.

Og jeg vil bare rette litt på avslutningen din;

Landeskogen Peacesenter er et lite frø som akkurat har begynt å spire.

Skriv en ny kommentar

hits