6/7 2010 Traktoren har en henger i det minste..

I går kom 2 mann til. En murer og en taktekker. Vi er nå i alt 8 mann + meg selv som holder på her på Landeskogen.

 

07:30 Alle går i gang med dag 2. Vårt mål for dagen er å pusse muren vi klargjorde i går, samt begynne på hovedskaden i taket ved heis sjakt.

09:00 Jeg går i gang med dagens innkjøp. Stein, plank, blekk til taklist, osv. Jeg er som dere sikkert skjønner ikke særlig kjent i området. Derfor starter jeg alltid dagens handel på Almedal Sagbruk. De har alltid noe av det jeg trenger, så spør jeg hvor jeg kan få tak i det resterende jeg mangler.  Her  får jeg mye hjelp, og sparer masse tid.

11:00 Egentlig er jeg den som pleier å være nøktern mht. økonomi. Det er jeg som vanligvis sier stopp når investeringer gjøres osv. Når det nå engang ble Landeskogen tenkte jeg at her trenger vi en traktor.  Alle gutter har en traktor drøm, og jeg er intet unntak. Etter forhandlinger med ho mor som alltid er den impulsive og kreative ble det traktor, men ikke helt i samsvar med drømmene. Den har henger i det minste.

12:00 Vi fikk besøk av en koselig dame med barn og barnebarn. Det viser seg at hun vokste opp her på Landeskogen. Hennes far var vaktmester. Jeg inviterte på kaffe, og fikk høre flere historier fra tiden da Landeskogen var en Tuberkulose klinikk.
Jeg skulle tatt opp alle historiene på bånd. Min hukommelse er alt for dårlig til at jeg tør gjengi noe her. Historiene var meget gode, og jeg lærer stadig noe nytt. Meget koselig med slikt besøk. I morgen skal jeg kjøpe en kaffekanne som jeg setter på det hvite bordet. Dette bordet er heretter kalt Gjestekroken. Om dere har lyst til å komme på besøk for å se på fremdrift, fortelle historier eller rett og slett bare er litt nysgjerrig, er dere hjertelig velkommen til gratis kaffe i gjestekroken.

12:30 Utsendt medarbeider fra lokalpressen kom innom. Det er ikke hverdag jeg ser journalister i utrykning kommer i traktor. Jeg sa først svært lite da jeg er meget skeptisk til journalister. De pleier å vrenge ting til slik at man selv ikke kjenner seg selv igjen etterpå. Men etter en stund ble vi liksom venner og da begynte jeg å bable som jeg pleier. Vi får se hva som kommer ut av det.

13:00 Kjell Lande kom på besøk. Kjell er teknisk leder eller noe slikt i Bygland. Jeg spør så mye jeg kan om tekniske spørsmål relatert til Landeskogen. Kjell,  jeg håper dine besøk er hyppige. Kaffen skal stå klar!

    

18:00 Nå er arbeidsdagen over. Vegg 1 er klar for maling etter den har tørket, Vi har begynt på vegg nr 2 med vasking og banking, kommet godt i gang med hovedskaden på taket samt reparert noen småskader, vasket noe mer grunnmur og begynt på forsiden der en veranda har større skader.
Vi må si oss fornøyde med dagen. Fremdriften er god.

Nå lukter jeg at kokken er i gang.
Dere må ha en fin kveld
Uwe
 

7 kommentarer

Knut På Bø

06.jul.2010 kl.21:53

Jeg er nestleder i Landeskogenutvalget. Flott å se at dere er i gang. Ønsker dere lykke til!

landeskogen

06.jul.2010 kl.22:57

Knut På Bø:

Mange takk Knut!

Lykke kan vi trenge da her står utfordringene i kø. Vi får bare starte fra en kant og jobbe videre.

Visjonene er på plass, og det hjelper oss på veien. Håper Landeskogenutvalget kan være en ressursgruppe vi kan rådføre oss med i arbeidet videre. Som du sikkert har skjønt er kaffen klar her oppe, og du er hjertelig velkommen!

Uwe

Lindapinda

06.jul.2010 kl.23:20

Så godt å se at det blir noe av landeskogen. Har jo blitt brukt til mye forskjellig oppigjennom. Lykke til. Gøy å lese bloggen. Kommer fra Bygland men vet enda ikke helt hva dere skal med stedet.

landeskogen

06.jul.2010 kl.23:59

Hei Linda og takk for kommentar.

Vi ønsker å bygge opp Landeskogen til ett fredssenter hvor ungdom fra hele Europa kan møtes. Hvordan vi har tenkt å få dette til, og hvordan vi skal legge det opp, vil vi komme tilbake til på ett senere tidspunkt. Om vi får dette til er en annen sak, men man vet jo ikke dette før man har prøvd.

Veien vi må gå har en rekke utfordringer. Den første er å få stedet presentabelt slik at vi har ett ytre og indre rom som kan brukes til å skape ett innhold som vekker interesse. Dette er mitt fokus nå så får vi se hvordan vi klarer dette.

Uwe

Thor

07.jul.2010 kl.19:04

Dette var veldig hyggelig åse at noe blir gjort på Landeskogen.

Jeg sprang selv deroppe når det var tubergkulosehjem.

Fikk nybaka boller av Hulda.

Min far jobbet der i alle år både på kjøkkenet og i vaskeriet.

Har bare gode minner fra den tiden.

Stå på dette blir bra.

Thor

07.jul.2010 kl.21:56

Så kjempeflott at noe skjer på Landeskogen igjenn.

Veldig synd at ett så fløtt område skulle ligge til forfall.

Min far jobbet der da det var tuberkolosehjem.

Da språng jeg deroppe nesten hver dag og fikk nybakte boller av Hulda.Det var ho som var sjefen på bakeriet.

Min far jobbet både på kjøkkenet og i vaskeriet.

Han var vel der i over 30 år.

landeskogen

08.jul.2010 kl.17:35

Hei Thor

Fint å se at dere som har spesialkunnskap om stedet følger med. Når vi får organisert oss riktig ønsker vi å lage en liten utstilling om Landeskogens historie. Vi vil da prøve å samle inn små og store historier fra dere som har opplevd stedet. Gjennom alle disse årene er det sikkert mange glade, triste og morsomme hendelser som kan ha interesse for allmennheten.

Håper å høre mer fra deg videre.

Uwe

Skriv en ny kommentar

hits